ممکن است این سوال پیش بیاید که چرا KNX معتبرترین و پیشرفته ترین پروتکل استاندارد برای اتوماسیون ساختمان است؟ بد نیست با هم اندکی در مورد پروتکل KNX بدانیم: راحتی ، امنیت و انعطاف پذیری بیشتر و نیز استفاده بهینه از انرژی نیاز روز افزون ساختمان های مدرن میباشد که تکنولوژی های نوین پاسخ های گوناگون به این نیاز ارائه میکنند.
انتظارات رو به گسترش از سطح بالاتری از آسایش و امنیت و …از طرف دست اندرکاران صنعت ساختمان بدون شک صنایع برق و IT را به عرضه راهکارها و تکنولوژی های پیشرفته جهت بر آورد این خواسته ها وا داشته است.
پاسخ مشترک شرکت های معظم آلمانی-اروپایی فعال در زمینه برق و IT به این نیازها در سال ۱۹۹۰ منجر به تاسیس انجمن EIB شد که وظیفه اصلی آن تعریف استاندارد مشترک برای تمامی این شرکت ها جهت تولید محصولات نوین در کنترل تاسیسات ساختمان های غیر صنعتی بود.
تا امروز نزدیک به ۲۵ سال از تاسیس انجمن میگذرد که در این میان با جهانی شدن و فراگیر شدن این استاندارد به KNX تغییر نام داده است.
در ایران شرکت فراهوشمند انرژی آرتمن با داشتن مجوز از طرف انجمن KNX در ترویج این استاندارد و به کار بستن آن در پروژه های ساختمانی همت گمارده است که بسط و گسترش سریع این تکنولوژی و استقبال سازندگان و دست اندرکاران صنعت ساختمان خود گواه از کارایی سیستم و امنیت در سرمایه گذاری در این زمینه دارد. شرکت فراهوشمند انرژی آرتمن با دارا بودن مدرک معتبر از انجمن جهانی KNX اقدام به طراحی و اجرای پروژه های خانه و ساختمان هوشمند با استفاده از آخرین نسخه نرم افزار ETS 5 نموده و با در اختیار داشتن دانگل معتبر (قفل سخت افزاری)، این اطمینان را به مشتریان عزیز می دهد که تمامی مراحل پروژه با بالاترین سطح کیفیت و با بهترین کارایی و ضمانت کامل انجام می گیرد.
به چند آمار بین المللی در رابطه با KNX توجه فرمایید:
• بیش از ۳۰۰ شرکت تولید کننده قطعات عضو انجمن KNX
• بیش از ۴۲۰۰۰ عضو در ۱۳۰ کشور جهان
• چند ده هزار ساختمان در جهان مجهز به KNX
• چند ده میلیون قطعه KNX نصب شده
در سیستم سنتی جهت اجرای نیازهای پیچیده تر و مورد نیاز ساختمان های مدرن و امروزی ، سیم کشی بسیار سنگین و هماهنگی بین قطعات مورد نیاز پیچیده و دشوار میباشد در صورتی که استفاده از استاندارد KNX با یک سیم کشی ساختار یافته و ساده و از طرفی استفاده از قطعات متنوع که همگی در هماهنگی کامل و استاندارد یکسان طراحی و ساخته شده اند ، برآوردن نیازهای پیچیده و سخت گیرانه را ساده و مقرون به صرفه میسازد.
سیستم های قابل کنترل و برنامه ریزی شامل روشنایی ، سرمایشی ، گرمایشی و تهویه مطبوع ، پرده و کرکره برقی ، سیستم های صوتی و… میباشند. از طرفی وجود مبدلهای متنوع امکان ایجاد ارتباط و تبادل بین KNX و سیستم ها و شبکه های مختلف را امکانپذیر میسازد که این نکته KNX را بیش از پیش به استاندارد اصلی هوشمندسازی ساختمانی تبدیل ساخته است.